bildsid1
2012 İKA Mutfak Olimpiyatlarının Şampiyonu İSVEÇ takımı oldu. Almanya?nın Erfurt şehrinde gerçekleşen ?2012 Mutfak Sanatları Olimpiyatları? (Culinary Olympics) şampiyonu olan İsveç takımı(Kocklandslaget)  ?üstü baharatla kaplanmış geyik eti, içi boşaltılmış ve tütsülenmiş balık? içeren menüsüyle zafere ulaştı.
Ekibin direktörü Krister Dahl ödülden sonra yaptığı açıklamada: ?takımımız müthiş bir performans sergiledi, yapabileceğinin en iyisini yaptı? diye ifade ediyordu mutluğunu.  
Devamında Krister Dahl başarıda takım ruhunun ne kadar önemli olduğunu ders verir bir şekilde açıklıyor:
?Son dört yıldan beri harika bir ekibin başındayım. Tüm hayatım boyunca böyle bir takım ruhunu daha önce hiç görmemiştim, herkes birbiriyle dayanışma içinde, ?hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için? ruhu var takımımızda. Tüm ekip üyeleri kendi sorumluluk alanlarının dışında bile sürekli yaratıcı fikirler ve yenilikler peşinde ve bu harika bir şey!?
Bu başarıyla İsveç Mutfağı dünyanın en önemli mutfakları arasına girmiş oluyor. İsveç Mutfak Sanatları Olimpiyat takımı daha önce de 2000 ve 2004 Olimpiyatlarında Altın, 2008 Olimpiyatlarında da Bronz madalya kazanmıştı. Boyunlarında Altın madalyaları, İsveç?li Şefler daha şimdiden 4 yıl sonraki Olimpiyatların Altın madalyasını ipotek altına almak  için ?göz kamaştırıcı? ve ?harikulâde ? bir mönü üzerinde düşünmeye başlamışlar aldığımız duyumlara göre.