hem gençken hem ilerlemiş yaşında “karizma”nın tanımıdır Bryan Ferry

  Bryan Ferry’yi ve eski grubu ?Roxy Music?i, 20’li yaşlardaki ve hatta 16-20 yaş arası genç müzikseverlerin tanımasını bilmesini beklemek ço iddialı olurdu sanırım. (İstisnalar hariç)

 Besteci, söz yazarı olarak çok başarılı çalışmalara imza atmış olsada, biz Bryan Ferry’yi ve grubunu o büyülü ve buğulu sesinden dolayı tanımaktadır müzikseverler. Sadece müziği ile değil, ?tarzıyla da? bambaşka bir ekoldür Bryan Ferry. O bir ?dandy?dir. Ayrıca, Rock’çı olmanın uzun saç, küpe ve dövmelerden ibaret olmadığını ispatlar bizlere, konserlerine takım elbisesiyle çıkar, mikrofon başına geçtiğinde o buğulu sesiyle ne kadar baba rock’çı olduğunu ispatlar seyircilere, gerçi 67 yaşındaki Bryan Ferry’nin hiç kimseye Hiçbir şey ispatlamaya ihtiyacı yoktur. Müzik dünyasında ?yaşayan efsane? statüsünü çoktan hak etmiştir.

 Grubu Roxy Music 70’li ve 80’li yıllara damgasını vurmuş ve İngiliz Rock Müziğini çok farklı bir platforma taşımıştır. Rock deseniz olmaz, New wave deseniz yine olmaz, kategorize etmek çok zordur Bryan Ferry’nin müziğini.

 Ancak o unutulmaz ?9 & 1/2weeks?(9 buçuk hafta) filminin OST’sinden ?slave to love? şarkısını, ?Avalon? şarkısını, John Lennon’un ?Jealus Guy?, ve Nico ve welvet Underground’un ?al tomorrow parties? şarkılarının Bryan Ferry tarafından yeniden yorumlanışını bilir 40 yaşlardaki müzikseverler ve ?hastasıdırlar?. Dileriz bu akşamki konserde yeni çalışmaları dışında eskilerden? az önce bahsettiğimiz şarkıları da çalar, ve dileriz bu 8 Temmuz akşamı Bryan Ferry’nin ezgileri Taksim civarından da dinlenebilir.